KP: Ukupno troje napadača ubijeno, jedan uhapšen, hapšenje i četvorice osumnjičenih

Najnovije informacije iz Kosovske policije.
Image
Foto: Dželjalj Svečlja

Kosovska policija ubila je troje napadača ukupno, jednog uhapsila, kao i četvoricu osumnjičenih – potvrđeno je iz Kosovske policije. Na području sela Banjska bezbednosna situacija i dalje je napeta, nastavljaju se i napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice – navode. Policija nastavlja da poziva napadače da se predaju i istovremeno poziva građane na saradnju.

„Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača. Usled napada, službenik policije KP zadobio je uglavnom lakše povrede“.

„Tokom policijskih akcija na stambenoj lokaciji koju su koristili napadači pronađena je logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojne uniforme, kao i oružje i municija različitog kalibra“.

„Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četvoricu osumnjičenih kod kojih su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio veza, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama, gde će se sve dalje radnje protiv njih preduzimati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima“.

„Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija u značajne količine oružja, municije i različite opreme“ – navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Pročitajte još:

Predsednik Srbije se obraća javnosti u 20 časova


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.