Novi Savet Univerziteta u Prištini, član Privremenog organa Opštine Zvečan, upravni i nadzorni odbori

Na 65. sednici Vlade Republike Srbije održanoj 20. jula - najpre je razrešen, a potom postavljen novi Savet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
Image
Foto: Kontakt Plus

Razrešeni su Aleksandar Martinović, Goran Rakić, Srđan Popović, Milan Milisavljević, Ivan Todosijević i Vinka Radosavljević, javlja KoSSev.

Ponovo su na iste funkcije postavljeni Goran Rakić, Srđan Popović i Ivan Todosijević.

Za nove članove Saveta Univerziteta u Prištini izabrani su Dalibor Jevtić, Milan Radojević i Zlatan Elek.

Inače, pred Savetom je nekoliko ozbiljnih zadataka i izazova.

Jedan od njih jeste kako rešiti to što je inspekcija Opštine Severna Mitrovica zaustavila izgradnju zgrade Rektorata Univerziteta u Prištini.

Takođe, promenjen je i sastav Privremenog organa Opštine Zvečan.

Branislav Milosavljević razrešen je dužnosti člana PO Opštine Zvečan i to navodno na lični zahtev.

Njega je na toj funkciji zamenio Časlav Sofronijević.

Tokom 63. sednice Vlade Republike Srbije, koja je održana 6. jula, razrešena je dužnosti v. d. direktora JP “Mreža Most”, Slađana Ivančević.

Istog dana na njeno mesto imenovana je doskorašnja urednica TV Most – Sonja Milojević.

Na 64. sednici Vlade Republike Srbije, održanoj 13. jula, v. d. direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petru Petkoviću, produžen je mandat za još tri meseca.

Na istoj sednici imenovana je predsednica Upravnog odbora Pokrajinskog kulturnog centra Priština – Jasmina Novokmet, redovni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Članovi pomenutog upravnog odbora postali su Andrijana Živanović – direktorka Doma kulture “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku, Milan Milosavljević – urednik u Narodnom pozorištu Priština, Nikola Bradić – urednik kulturno-umetničkog programa u Pokrajinskom kulturnom centru Priština i Dobrivoje Filić – tehničar iz Pokrajinskog kulturnog centra Priština.

Imenovan je i nadzorni odbor ove institucije.

Predsednica je Tanja Vujović – redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Prištini, a članovi Dejan Obradović – upravnik Centra za kulturu “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku i Nikola Vukićević – pravnik Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.