Bisljimi poziva na sprovođenje mape puta za energetiku, Petković: Priština sabotira sporazum

Prvi potpredsednik kosovske vlade i šef pregovaračkog tima u tehničkom dijalogu sa Beogradom, Besnik Bisljimi, navodi da je potrebno hitno sprovođenje mape puta za pitanje energetike na severu Kosova.
Image
Foto: Pexels, Pok Rie

„Sprovođenje Energetske mape puta je hitna stvar. Neplaćanje podstiče kriminalne aktivnosti na štetu poreskih obveznika i životne sredine. Kosovo je kontinuirano igralo konstruktivnu ulogu i sprovodio sve obaveze. Očekujemo i zahtevamo isto od druge strane“ – naveo je Bisljimi na društvenoj mreži „X“.

Pitanje energetike bila je jedna od tema dijaloga tokom jula. Upravo je Bisljimi tada naveo da misli da su „veoma blizu potpisivanja ugovora između KEDS-a i Elektrosevera“.

„Čini se da je na poslednjem sastanku koji smo imali u Briselu došlo do pogrešnog tumačenja Brisela o tome kako treba da izgleda sporazum koji garantuje potpisivanje ugovora. U Bratislavi je ovaj nesporazum otklonjen i mislimo da smo veoma blizu potpisivanja ugovora između KEDS-a i Elektrosevera” – kazao je.

Na Bisljimijevu današnju poruku oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i šef pregovaračkog tima Beograda za tehnička pitanja.

„Činjenice, a ne spinovi“ – naveo je, dodajući:

„Priština od oktobra opstruiše implementaciju Mape puta o energetici. Beograd je u martu urgirao da se to pitanje reši, a potom smo u aprilu u Brisel došli sa svim ekspertima, a Bisljimi sam. Dva meseca čekamo odgovor Prištine. Jasno je ko sabotira sporazum!“

Pročitajte još:

Stano: Beograd i Priština da bez odlaganja sprovedu sporazume

Bisljimi: Četiri teme, blizu potpisivanje ugovora KEDS-a i Elektrosevera


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.