Ministarstvo odbrane Srbije: Najoštrije odbacujemo laži prištinskih vlasti

Reagovalo i Ministarstvo odbrane Srbije
Image
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Iz Ministarstva odbrane Srbije saopšteno je da najoštrije „odbacuju laži“ koje su danas izneli kosovski premijer Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, naročito one kojima se, kako se navodi, Vojska Srbije optužuje za umešanost u događaje u Banjskoj, te veze sa nepostojećim „terorističkim grupama“ koje navodno planiraju upad na teritoriju Kosova.

„Naglašavamo da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, deluju isključivo u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima. Stoga je notorna laž i potpuna besmislica da se poligoni Vojske Srbije koriste za obuku bilo kojih jedinica, osim jedinica Vojske Srbije i povremeno Ministarstva unutrašnjih poslova te da postoje nekakvi planovi za „napad“ na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“, kaže se u saopštenju.

Navode da u „nedostatku bilo kakvih konstruktivnih rešenja koja bi vodila uspostavljanju mira i stabilnosti na teritoriji naše južne pokrajine, Kurti i Svečlja, poput pokvarenih gramofona, iznova ponavljaju laži u koje niko ozbiljan u međunarodnoj zajednici nije niti će poverovati“.

Ranije danas, Aljbin Kurti je na konferenciji za medije u Prištini rekao da Milan Radoičić „sprema novi oružani napad“ na KiM, tvrdeći da za logistiku koristi objekte preduzeća „Novi Pazar put“.

„Radoičić nastavlja pripreme za nove napade na Kosovu, održavajući tajne sastanke sa BIA“, naveo je Kurti.

Tim povodom, reagovao je i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, odbacujući ove navode.

„Apsolutna je laž Prištine da Beograd sprema napad“, naveo je Petković na vanrednoj konferenciji za medije.

Petković: Apsolutna laž da Beograd sprema napad na KiM, Kurti želi krizu

Kurti: Radoičić planira nove napade, sastanči sa BIA-om


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.