Predsednik Sindikata KP: Policajci su dobro i nisu maltretirani

Predsednik Sindikata Kosovske policije o uhapšenim policajcima.
Image
Foto: Koha

Predsednik Sindikata Kosovske policije, Imer Zećiri, saopštio je da je zdravstveno stanje trojice policajaca koje su uhapsile srpske snage bezbednosti dobro i da prema dostupnim informacijama nisu maltretirani tokom pritvora.

„Informacije koje imamo preko ovih domaćih i međunarodnih organa za vezu, njihovo stanje je dobro. Nema informacije da su loše tretirani, osim snimaka objavljenih tokom otmice. Zabrinutost članova porodice bila je izuzetno velika, jer su znali da su njihovi članovi porodice kidnapovani i u rukama nekoga ko nam ne želi dobro. Bili su ponosni jer su znali i zašto su žrtvovani, koliko su bili zabrinuti, osećali su se i ponosno, jer nisu uradili ništa loše, već su branili svoju zemlju“, rekao je on.

Zećiri je dodao da otete policajce zastupa srpski državni advokat, jer njihova odbrana mora biti licencirana u advokaturi države u kojoj se nalaze pritvorenici.

„Imali su advokata po službenoj dužnosti, ali advokata države Srbije. Inače, da se pošalje advokat odavde, on mora da ima i licencu u advokatskoj komori države u kojoj se nalaze pripadnici Kosovske policije, u ovom slučaju u Srbiji. Dakle, nemam informaciju da su poslali advokata“, rekao je on.

Kako je naveo, u napadima tokom protesta na severu, povređeno je sedam policajaca, ali su svi zadobili lakše povrede.

„Do sada imamo sedam povređenih policajaca i svi su se vratili svojim redovnim obavezama“, naglasio je on.

Koha/KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.