Specijalno tužilaštvo o zaplenjenim predmetima

Specijalno tužilaštvo o zaplenjenim predmetima na severu Kosova
Image
Foto: Kontakt Plus

Kosovsko specijalno tužilaštvo saopštilo je da su pretresi na severu Kosova izvršeni na pet različitih lokacija, uglavnom na onim koje su, kako se navodi, identifikovane kao vlasništvo osumnjičenih M. R. i V. R.

„Specijalno tužilaštvo obaveštava javnost da je akcija policije povezana sa terorističkim napadom 24. 9. 2023. godine u selu Banjska u opštini Zvečan i da je izdata naredba za pretres imovine osumjičenih M. R. i V. R. i prostorije pomoćnog objekta bolnice u Severnoj Mitrovici. Ovaj bolnički objekat se koristi za sistem grejanja bolnice i nije povezan sa bolničkim prostorom u kome se leče pacijenti“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, zaplenjeni su automobili, kvadovi, čamac, srebro, dron, panciri, kamera, USB, mobilni telefoni, kao i više različitih predmeta koji će se koristiti u dokaznom postupku.

Iz Specijalnog tužilaštva navode i da će nadležnom sudu podneti nalog za oduzimanje vile na jezeru Gazivode, penthausa i lokala.

Rano jutros na pet lokacija na severu Kosova – Kosovska Mitrovica, Zvečan i Zubin Potok, izvedena je operacija Kosovske policije u vezi sa nedavnim dešavanjima u Banjskoj.

EULEX: Današnju policijsku akciju pratili smo u skladu sa svojim mandatom

Tužilac: Policija uglavnom vršila pretres objekata u vlasništvu Milana Radoičića

Kancelarija za KiM i Srpska lista: Upad naoružanih specijalaca u mitrovički KBC predstavlja nastavak Kurtijevog terora na severu

Elek: Specijalci u KBC-u pretresli kotlarnicu i vešernicu, oduzet uređaj za video nadzor, ništa nisu pronašli

Kosovska policija: Pretres na pet lokacija u tri opštine na severu

Završena operacija Kosovske policije u Mitrovici


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.