Provereno na zahtev čitalaca: Na Crnuši jeste postavljen znak „UĆK“

Putem online alata za proveru vesti, stigao nam je upit da proverimo da li je na brdu Crnuša iznad Kosovske Mitrovice postavljen znak “UĆK”. Prosleđena nam je fotografija iz jedne od telegram grupa. ...
Image
Fotografije: Sunčica Andrejević

Putem online alata za proveru vesti, stigao nam je upit da proverimo da li je na brdu Crnuša iznad Kosovske Mitrovice postavljen znak “UĆK”.

Prosleđena nam je fotografija iz jedne od telegram grupa.

Utvrdili smo da je informacija tačna. Na brdu Crnuša jeste postavljen znak “UĆK” i to u crvenoj boji. Znak se jasno vidi iz severnog dela Mitrovice, što smo i fotografisali.

Brdo Crnuša se nalazi u južnom delu grada, na 1010 metara nadmorske visine, i u nadležnosti je opštine Južna Mitrovica.

Plan za postavljanje “UĆK” znaka najavljen je još aprila ove godine iz ove opštine.

Za sada, međutim, nema zvanične potvrde iz ove opštine da oni ili njihovi zvaničnici stoje iza postavljanja ovog znaka. Ipak, pojedini portali na albanskom jeziku preneli da to jeste slučaj, odnosno da je znak postavljen posle “veliko rada” direktora katastra Artana Beriše, potpredsednika Ariana Tahirija, kao i direktora javnih službi Granita Tmave.

Podsetimo, opština Južna Mitrovca je pre dve godine najavila i dodeljivanje 191 hektara zemlje na crnuši za izgradnju baze Kosovskih snaga bezbednosti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.