Šutanovac për Banjskën: Nuk është në favor të serbëve, nuk besoj se bëhet fjalë për “rebelim”, i nevojshëm hetim ndërkombëtar, Kosova nuk mbrohet me pushkë

Image
Foto: "X" nalog Dragana Šutanovca

Konflikti i armatosur në Banjskë me epilogun e policit të vdekur dhe tre serbëve ende shkakton dyshime të forta në opinion publik. Kush është përgjegjës? Cili ishte qëllimi i konfliktit në Banjskë? Si më tutje? Cilat do të jenë pasojat? Disa nga pyetjet i kemi diskutuar në podkastin e ri me ish-ministrin e Mbrojtjes së Serbisë, Dragan Šutanovac.

Ai thekson se duhet një hetim ndërkombëtar, se nuk beson se ka qenë rebelim i armatosur i serbëve, por edhe se lidershipi shtetëror serb nuk qëndron mbrapa ngjarjeve në Banjskë.

Dëgjoni podcast-in më poshtë.

Kjo përmbajtje është krijuar në kuadër të projektit “Ndërpreje heshtjen” i cili zbatohet nga Alternativna në partneritet me radio Kontakt plus.

Kjo përmbajtje është publikuar me ndihmën financiare të Bashkimit Evropian. Kjo përmbajtje është përgjegjësi e Alternativnes dhe Radios Kontakt Plus dhe nuk përfaqëson domosdoshmërisht bindjet apo qëndrimet e Bashkimit Evropian


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.